«

»

Corina Constantin, noua campioană mondială la gimnastică aerobică

Corina Constantin

Corina Constantin

Campioana Europei la individual (două titluri europene deține Corina!), campioana Jocurilor Mondiale și, de acum, campioana lumii! Corina Constantin a reușit, astăzi, printr-o evoluție excepțională în finala individuală a Campionatului Mondial din Coreea de Sud, să câștige singurul titlu care îi mai lipsea din palmares. Era a treia finală mondială pentru ea, după locul al patrulea din 2012 și medalia de argint de acum doi ani. Corina nu a avut cel mai dificil exercițiu din această finală dar a excelat la execuție și artistică, reușind să urce încă un loc față de calificări. Un obiectiv pentru care această gimnastă s-a pregătit intens în ultimii doi ani, după ce câștigase două titluri mondiale în 2014 (trio și grup) dar nu reușise să își asigure și acest titlu individual. O medalie mult dorită, deci cu atât mai prețioasă pentru una dintre cele mai apreciate gimnaste ale lumii și un titlu care revine în România la 16 ani după ce Izabela Lăcătuș câștiga titlul mondial individual. Yangyang Yu (China), cea care o învinsese pe Corina în calificări și Aurelie Joly (Franța) au însoțit-o pe podiumul mondial. Iată ce declara Corina după victoria de astăzi: Acesta era visul meu. La ultimul Campionat Mondial am câștigat argintul dar astăzi mi-am luat revanșa.” Corina este campioana europeană, mondială și campioana Jocurilor Mondiale en-titre. Ea deține, în același timp, toate titlurile individuale importante ale acestui sport. 

Ea a contribuit, din nou, și la titlul de vicecampioană mondială obținut de către echipa României astăzi. Echipa antrenată de către Marcela Fumea, Mariana Mezei și Cristina Dulgheroiu se menține la cel mai înalt nivel an după an, generație după generație. Pe podiumul de astăzi au urcat Corina Constantin, Lavinia Panaete, Lucian Săvulescu, Gabriel Bocșer, Bianca Gorgovan, Andreea Bogati, Anca Surdu, Mădălina Cioveie, Alexandra Oprea, Andreea Darie, Laura Cristache, Dacian Barna, Denisa Ganea și Bianca Becze.

Team

Alte două finale au mai avut loc astăzi. La Trio, Lavinia, Lucian și Dacian s-au apropiat foarte mult de podium la prima loc încercare, un loc patru foarte bun pentru o echipă tânără ce deține deja titlul european și poate crește în valoare în următorii ani. Echipa de Aerobic Dance a intrat chiar prima în finală, o poziție destul de dezavantajoasă, și s-a clasat pe locul al cincilea. Dacă nu ați reușit să urmăriți competiția de astăzi în direct, o puteți face pe linkul de mai jos.

Trio România (min. 22), Individual Feminin (1:06:29), Aero Dance (1:24:30)

Mâine, în ultima zi a acestui Campionat Mondial, România mai are încă două șanse la medalii, în probele de Perechi Mixte și Grup. Competiția poate fi urmărită aici începând cu ora 8:30, ora României: https://www.youtube.com/watch?v=MpKpjb7EamM

This post is also available in: Romanian